Over Enokija

 

Enokija: Kracht van Eenheid

De Chinese natuurfilosofie, leert de gehele mens te beschouwen. Niet alleen het lichaam en de eventuele kwalen; niet alleen emoties of gevoelens, waarmee vaak aan het oude wordt vastgehouden. Niet alleen het denken, in veel gevallen eveneens een werkterrein voor oude of overgeleverde gedachtenpatronen. Enokija kiest voor een holistische benadering: het complete pakket mens. En daar hoort ook de ziel bij.

 

Je lichaam, je emoties en gevoelens, je denken en het volgen van je zielenpad, alles staat met elkaar in verbinding. Verliest een van die elementen zijn stabiliteit, dan raakt bij verwaarlozing op den duur alles uit balans. Maar wie op één front aan de slag gaat om het evenwicht te herstellen, versterkt het geheel. Om dat te bewerkstelligen, kun je werken met:

Zo breng je alles in balans en blijf je holistisch gezien een krachtig en gezond mens. Wat je bent, straal je uit: in harmonie met alles om je heen. Dat is de Kracht van Eenheid.

 

Het beste resultaat bereik je je door de vier ingangen tegelijk te benaderen. Daarom biedt Enokija een uitgebreid aanbod; het maakt het mogelijk om alles vanuit de verschillende invalshoeken geleidelijk en grondig aan te pakken. Stuit je gaandeweg op een verstoord aspect of wil je een element versterken, dan kun je dat in overleg met Enokija direct en doeltreffend aanpakken.

 

Ja, je leest het goed, je pakt het zelf aan. De daadwerkelijke verandering komt immers van binnen uit. Maar daar sta je niet alleen in: Enokija geeft advies, ondersteuning en begeleiding en reikt je de middelen aan, ongeacht de weg die je volgt. Die helende kracht is de kracht van ieder mens en is in ieder mens.