Qi Gong

 

 

 

LESDAGEN 2016

 

Dinsdag


LOCATIE

De Rode Amaryllis
Leharstraat 120
5011 KD Tilburg

 

TIJDEN

9.45 - 10.45 uur

 

Donderdag


LOCATIE

Yogacentrum Balans
Terburghtweg 3

5061 LA  Oisterwijk

 

TIJDEN

10.45 - 11.45 uur


Dat het belangrijk is om te blijven bewegen is niets nieuws. We joggen, fitnessen en voetballen heel wat af met zijn allen en dat is alleen maar goed. Qi Gong ('tjie koeng') benadert onze behoefte aan beweging van een geheel andere kant en dat kun je ook heel goed zien. De bewegingen zijn traag en vloeiend als een slow motion en er gaat een enorme rust van uit. Ze belasten het lichaam niet, maar zijn erop gericht om de bloedcirculatie te bevorderen en de levensenergie (qi) te laten stromen.

 

 

Qi Gong is net als Tai Chi een oosterse bewegingsleer die zich in de loop van duizenden jaren heeft ontwikkeld. In China is Qi Gong een traditie die op grote schaal wordt beoefend, maar sinds een aantal jaren neemt ook in ons hectische en haastige Westen de belangstelling voor deze rustige kracht toe. Qi Gong betekent letterlijk Werken Met Energie . In feite is het een subtiele balans tussen beweging, visualisatie, ademhaling en meditatie. Met Qi Gong wek je niet alleen je levensenergie op maar leer je deze ook beheersen. Je leert je geest te gebruiken om energie naar die delen van het lichaam te sturen, die versterking of genezing nodig hebben.

Bij deze lessen ligt de nadruk om de Qi Gong, maar we besteden ook enige aandacht aan Tai Chi.

 

De kracht die uit Qi Gong voortkomt is voor iedereen bereikbaar. Omdat er bij Qi Gong van fysieke belasting geen sprake is, kun je ongeacht conditie of leeftijd direct beginnen. De oefeningen zijn eenvoudig te leren en je kunt ze je hele leven blijven beoefenen. Er zijn ook geen beperkingen: Qi Gong kan buiten de lessen om dagelijks thuis beoefend worden zonder risico op overbelasting. Wie eenmaal begonnen is, ervaart binnen enkele maanden een verandering, een verbetering van de gezondheid.

 

Heb je interesse om dit zelf een te ervaren: bel of mail me voor een gratis proefles

 

Alle lessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal 10 personen.