Tai Chi

 

 

LESDAGEN 2016

 

Dinsdag


LOCATIE

De Rode Amaryllis
Leharstraat 120
5011 KD Tilburg

 

TIJD

20.30 - 21.30 uur

 

Woensdag


LOCATIE

De Misse 4
5384 BZ Heesch

 

TIJD

15.30 - 16.30 uur

 

Donderdag


LOCATIE

Yogacentrum Balans
Terburghtweg 3,
5061 LA Oisterwijk

 

TIJD

09.15 - 10.15 uur


Zelf invloed uitoefenen op je gezondheid, het behoud of het verbeteren daarvan.

Dit is mogelijk door de rustige en vloeiende bewegingen die bij Qi gong en Tai chi gebruikt worden.


Tai chi en Qi gong ( uitspreken als tai tjie en tjie koeng) zijn eeuwenoude bewegingsvormen uit China, die hun waarde op het gebied van gezondheid reeds lang bewezen hebben. Door deze oefeningen worden de energiebanen in het lichaam geopend en kan de energie weer vrij stromen. Dit heeft ook tot gevolg dat alle delen van het lichaam een betere doorbloeding en dus meer zuurstof krijgen. De energie stroomt door het hele lichaam en stimuleert alle organen om hun natuurlijke gezondheid weer te aanvaarden. Door de specifieke oefeningen is Tai chi en Qi gong goed voor iedereen, ongeacht welke klachten er zijn.

 

Ook zijn er oefeningen op maat voor specifieke klachten, die je ook zelf thuis kunt beoefenen. Binnen drie maanden zijn er dan duidelijke verbeteringen waar te nemen. De rustige bewegingen zijn door iedereen te leren en met de visualisaties erbij wordt de kracht van de oefeningen versterkt.

 

Bij de Tai Chi leer je de korte Yang vorm, die bestaat uit 48 bewegingen. Deze bewegingen worden vloeiend achter elkaar uitgevoerd. Wil je de hele vorm leren, dan ben je ongeveer twee jaar bezig. Om niet alleen in het hoofd te zitten en de vorm te leren, doen we veel Qi Gong oefening om de energiestroom goed op gang te brengen en te leren voelen waar deze energie naar toe stroomt bij de diverse oefeningen.

 

Heb je zin om dit zelf eens te ervaren, kom dan een gratis proefles mee doen.

 

Alle lessen worden in kleine groepen gegeven: maximaal 10 personen