Seizoenskracht

 

Eerstvolgende cursus: De Lente

 

Data

zondag 14 maart 2010
zondag 28 maart 2010
zondag 11 april 2010
zondag 25 april 2010

 

Tijden

10.00 - 13.00 uur

 

Locatie

De Rode Amaryllis
Leharstraat 120
5011 KD  Tilburg

 

Krachtig door de seizoenen

De mens maakt deel uit van de natuur en de natuur schuilt in de mens. In een hectische en veeleisende wereld is het maar al te gemakkelijk om te vergeten hoe het is om in eenheid te leven met alles om ons heen. Dat vermogen raak je gelukkig nooit echt kwijt. Het ligt diep van binnen opgeslagen, alleen het contact is verloren.

In samenwerking met Renate Hovius van IKinAL ontwikkelde Enokija een training die zich uitstrekt over het gehele jaar. Vier maal per seizoen komen we bij elkaar en doen een beroep op de bijzondere krachten van het jaargetijde:

 • LENTE
  Het voorjaar is de tijd bij uitstek om nieuwe dingen te beginnen en jezelf in de wereld neer te zetten.
 • ZOMER
  De zomer leert je inzien hoe naar buiten te treden en jezelf tot bloei te laten komen.
 • NAZOMER
  Deze tijd staat voor harmonie in en om je heen, voor de oogst van de vruchten die je zelf gezaaid hebt.
 • HERFST
  Dit is de tijd van reflectie. We maken de balans op, ruimen zolderkamers en kelderkasten leeg en verwerken ons verdriet.
 • WINTER
  Het slotakkoord van een cyclus. De winter geeft je de gelegenheid om naar binnen te keren, afzondering en regeneratie. Het is de fase waarin we tot rust komen en waar nieuwe ideeën geduldig wachten om in de lente te ontkiemen voor een nieuw jaar vol mogelijkheden.

Unieke gezondheidstraining.
Het programma van Krachtig Door De Seizoenen is uniek in zijn soort. Niet alleen biedt het waardevolle informatie over seizoensspecifieke krachten maar combineert deze met een traject langs een breed spectrum: beweging, acupressuur, klank en ritme, mineralen en edelstenen, Chinese natuurfilosofie en bloesemremedies. Daarbij houden we ons doel voortdurend in het oog: weer te kunnen ervaren hoe het is om mee te stromen op de altijd aanwezige energie van de natuur.

 

Het Voorjaar, De Lente of Het Seizoen Van Groei.
Het voorjaar is bij uitstek de tijd om naar buiten te gaan. Met jezelf naar buiten komen en natuurlijk ook letterlijk erop uit, de natuur in. Wie regelmatig buiten is, ziet de natuur stukje bij beetje uit de winterslaap komen. Voorzichtig steekt hier en daar iets groens z’n kopje boven het blad van het afgelopen jaar. De vogels beginnen alweer nesten te bouwen en de eerste insecten fladderen rond. Als je na een paar weken op dezelfde plaats rondkijkt dan is heel de natuur veranderd, veel meer groen en geen blad meer van het jaar ervoor.

 

Wat we doen
Voor ons mensen geldt, dat hetzelfde proces in gang wordt gebracht. In verschillende etappes komen delen van ons uit de winterslaap en ontwaken in een nieuwe wereld. Het oude, dat nog van de winter is blijven liggen, gaan we opruimen. Er zijn dus twee processen gaande in het voorjaar. Eén van het opruimen en één van naar buiten komen met nieuwe en frisse energie. We gaan in deze cursus o.a. de energie versterken, die nodig is om daadwerkelijk tot groei te kunnen komen. De organen en meridianen van de lever en de galblaas, die verantwoordelijk zijn voor de ideeën en de uitvoering hiervan, worden gestimuleerd en gevoed. Daardoor kunnen de ideeën en plannen, die in de winter in onszelf hebben liggen borrelen en broeien, nu naar buiten gebracht worden. We gaan onderzoeken of onze ideeën en plannen uitvoerbaar zijn, of ze levensvatbaar zijn, om ze vervolgens in de zomer tot bloei te brengen.

 

Wanneer
Omdat er een stukje opruiming in de cursus zit en we ons goed willen voorbereiden, om alle delen van ons in de lente naar buiten te laten komen, start de cursus op:
Zondag 14 maart. De vervolgdata zijn: 28 maart, 11 en 25 april. Dit allemaal op de frisse zondagochtend van 10.00 tot 13.00 uur bij De Rode Amaryllis, Leharstraat 120 te Tilburg.

 

De kosten voor deze Krachtig door de Seizoenen lentecursus zijn € 175.-, inclusief koffie en (voorjaars)thee en iets lekkers van dit seizoen. Aanmelden is mogelijk tot en met 7 maart.

terug naar boven