Joke van Nyendaal

Joke van Nyendaal (echte foto toch wel leuk)

Iets over mezelf...

In 1959 zag ik het levenslicht in het noorden van het land. Mijn pad leidde me via vele verhuizingen door de vier noordelijke provincies naar Brabant, waar ik in de jaren 80 verzeild raakte. Van de middelbare tuinbouwopleiding naar de hele dag binnen werken als landmeetkundig tekenaar was blijkbaar niet helemaal de bedoeling. Daar kwam ik achter nadat ik geconfronteerd werd met de ziekte M.E. (Chronische Vermoeidheidssyndroom). Er bestond geen behandeling voor M.E. en het alternatieve circuit was toen de enige mogelijkheid.


Vanuit die situatie raakte ik steeds meer geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen. Toen ik Tai Chi, Chinese bewegingsleer, ging beoefenen, merkte ik, dat ik voor een groot deel zelf invloed kon uitoefenen op mijn gezondheid. Langzaamaan kreeg ik meer energie en ging de opleiding Chinese filosofie volgen (BOCAM). De holistische zienswijze spreekt mij erg aan en die is ook terug te vinden bij de neuromassage en de energetische behandelingen.


Door de jaren heen is mijn gevoeligheid voor alles wat niet zichtbaar/tastbaar/verklaarbaar is, groter geworden. Waar mijn pad me nog verder naar toe leidt, dat is een verrassing.

 

Opdrachtgevers/samenwerking met:


Opleidingen