Tijdreizen


Tijdreizen

Het klinkt natuurlijk spectaculair maar tijdreizen is te vergelijken met regressietherapie. Het verschil is dat tijdreizen niet gebonden is aan alleen dit leven of in deze tijdslijn terug naar een vorig leven.


Waarom een tijdreis maken?

Bijvoorbeeld om een kwaliteit of gave die je hebt te versterken of te verstevigen in je huidige leven. Dan ga je naar de periode waarin je die kwaliteit of gave heel erg goed ontwikkeld hebt en neemt die energie (kennis/gave) mee naar dit leven. Dat houdt niet in dat je in dit leven achterover kunt leunen en niets meer hoeft te doen om die kwaliteit of gave verder te ontwikkelen. Wel dat je deze kennis of gave in je huidige leven makkelijker naar boven kunt halen en kunt toe passen. Je kunt daardoor sneller door een bepaald proces gaan. Je hebt immers deze kennis of gave al eens in één of meerdere levens gebruikt.

Je kunt het tijdreizen ook gebruiken als er iets in je leven is waar je steeds hardnekkig tegenaan loopt. Als je je huidige leven hebt onderzocht en je kunt de oorsprong in dit leven niet terug vinden, kun je via tijdreizen kijken wanneer je voor het eerst met je ‘probleem’ in aanraking bent gekomen. Tijdens de tijdreis kan blijken dat het toch uit dit leven komt, maar dat je je daar niet van bewust bent. Het kan ook uit een ander leven mee genomen zijn. Dan is het meestal de bedoeling dat je er in dit leven mee leert omgaan. Slechts zelden neem je ‘per ongeluk’ iets mee uit een ander leven. Door middel van de tijdreis wordt de oorsprong van je ‘probleem’ zichtbaar en krijg je inzicht in het hoe en waarom je er hier tegen aan loopt. Door dit inzicht is de helft van het probleem al opgelost. Tijdens de reis krijg je, in goed overleg, een affirmatie mee om in je huidige situatie mee te werken. Want het is niet zo, net als bij het vorige voorbeeld, dat je daarna achterover kan leunen. Je zult in je huidige leven nog steeds aan de slag moeten met je ‘probleem’, alleen ben je nu in het bezit van inzicht en hoe je ermee om kunt gaan. Ook hier geldt dat je veel makkelijker door je  proces kunt gaan.  

 

 

Hoe gaat het tijdreizen in zijn werk?

Je wordt naar een diepere laag van je bewustzijn gebracht. Je bent en blijft wakker en je weet precies wat er gebeurt. Alleen je bewuste denken, dat vaak een stoorzender is, wordt op een lager pitje gezet. Mensen die regelmatig mediteren weten hoe dit voelt en werkt. Het onderbewustzijn krijgt dan de kans om naar buiten te treden. In je onderbewustzijn is alle informatie aanwezig. Je wordt begeleid naar die periode die je wilt onderzoeken. Dit gebeurt door middel van vragen. Je houdt steeds zelf de leiding. Als er iets is waar je niet naar wilt kijken of wilt onderzoeken, dan gebeurt dat niet. De manier waarop je de tijdreis ervaart is voor iedereen verschillend. Ieder mens heeft een kwaliteit die sterker ontwikkeld is op het gebied van de zintuigen. De een ziet de dingen voor zich als in een tekenfilm, de ander weet, hoort, voelt of ruikt hoe iets is. Die kwaliteit wordt  ingezet bij de begeleiding van de tijdreis. Niet iedereen is zich bewust van deze kwaliteit en het is ook niet nodig om dit van tevoren uit te zoeken, het komt vanzelf naar boven tijdens de reis. Een enkele keer komt het voor dat iemand een dusdanige weerstand heeft, dat het niet mogelijk is het bewuste denken uit te schakelen om in de diepere laag van het onderbewustzijn te komen. (Dan is het advies aan die persoon om zich te leren ontspannen, bijv. door middel van wandelen, het beoefenen van Tai Chi, Qi Gong, Yoga of via massage).