Fonoforese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meridianen en fonoforese

en de psychologie der acupunctuurpunten

 

Data 2016

vrijdag 22 januari

vrijdag 19 februari

vrijdag 18 maart

vrijdag 15 april

vrijdag 20 mei

vrijdag 17 juni

vrijdag 15 juli

vrijdag 19 augustus

vrijdag 16 september

vrijdag 21 oktober

vrijdag 18 november

vrijdag 16 december

 

Tijden

20.00 - 22.00 uur

 

Kosten per avond

€ 20.-


Locatie

Smijersstraat 15
5012 CB Tilburg

 

Aanmelden

tot en met de woensdag ervoor


  

Fonoforese

We weten allemaal hoe geluid op ons in kan werken, wanneer we muziek horen die niet bij onze stemming past. Harde rockmuziek op het moment dat je moe bent of hoofdpijn hebt, is niet erg bevorderlijk voor een goed humeur. En denk eens aan de uitdrukkingen:  ‘kattengejank’ en ‘getingeltangel’  als het geluid van een viool of piano ons niet prettig in de oren klinkt. Een straaljager die overvliegt wanneer je rustig in de tuin zit bij te komen. Dit zegt genoeg over de invloed van geluiden in ons leven.  


Hoe compleet anders werkt het met fonoforese of stemvorken!
Deze fijn afgestemde instrumenten met de trilling van chakra’s en planeten liggen niet alleen prettig in het gehoor: ze brengen een diepe, helende werking in het lichaam en de emoties teweeg. Ook bij klachten op psychisch niveau worden ze met goed resultaat ingezet.


Behandeling met fonoforese

Bij een behandeling worden, afhankelijk van de klachten, de stemvorken op acupunctuurpunten, botten of bij chakra’s gebruikt. De trilling van de stemvork dringt diep door in het lichaam, tot op mergniveau,  en brengt harmonie en dus verandering teweeg. Voor wie dit zelf eens wil ervaren: een behandeling duurt ongeveer een uur. Wil je thuis dagelijks verder gaan om jezelf te behandelen, dan kun je altijd zelf de voor jou belangrijkste stemvork aanschaffen. 

 

Meridianen en fonoforese

En de psychologie der acupunctuurpunten

Steeds op de derde vrijdag van de maand (data zie hiernaast) wordt een van de meridianen behandeld. De psychologie van de belangrijkste acupunctuurpunten op de betreffende meridiaan wordt besproken en vervolgens met stemvorken behandeld.

 

Januari: het waterelement, de winter, rust en het naar binnen keren. Het begin van een nieuwe cyclus, het oude is in de herfst bij het metaalelement losgelaten en nu is het tijd om alles te laten bezinken. Als alles bezonken is en in rust, kunnen er nieuwe ideeën naar boven komen borrelen. Het is wel zorg dat alles eerst goed tot rust is gekomen. En daar zijn de blaas, de nieren en hun acupunctuurpunten voor. Deze maand de niermeridiaan: deze staat onder andere voor moed (of angst, indien ze niet zo goed functioneert), de kracht van de botten en tanden, en houdt verband met levenskracht en vitaliteit.

 

In februari, dat nog in het teken van het waterelement staat, beginnen we met de blaas en bijbehorende accupunten aan de gang: de emoties van alle meridianen en bijbehorende organen worden via de blaasmeridiaan in balans gebracht.

 

Bij het hout element gaan we in maart en april met de meridianen van de galblaas en de lever aan de slag. Dit hout element staat voor aspiratie, groei en verandering. De galblaas en de lever werken hierin samen. Verandering is een belangrijk aspect van dit element. De lever is in maart aan de beurt. Deze lever zorgt o.a. voor een vrije energie stroom door het gehele lichaam. De lever zorgt voor de pezen, is belangrijk voor de opslag van bloed, het bloedvolume en de menstruatie. Ook de nagels en de ogen staan onder invloed van de lever. De lever heeft invloed op het vermogen om je leven te plannen en een doel te geven.

 

De galblaas gaan we in april behandelen. De galblaas controleert: het beoordelingsvermogen, het nemen van initiatief, de drang en de moed om beslissingen te nemen en veranderingen te bewerkstelligen. Als de galblaas en z'n bijbehorende meridianen niet op volle sterkte zijn, kan dit leiden tot besluiteloosheid, verlegenheid, snel ontmoedigd zijn en het opgeven van je plannen.

 

Het vuurelement dat staat voor de zomer, liefde, passie en warmte, heeft vier meridianen: de kringloop, de drievoudige verwarmer, het hart en de dunne darm. De kringloop of het hartzakje is de beschermer van het hart en vangt de eerste klappen op. Hij beschermt het hart tegen externe ziekte verwekkers. De drievoudige verwarmer zorgt ervoor dat de vloeistoffen gelijkmatig door het hele lichaam verspreidt worden en de organen evenredig bevochtigd en verwarmd worden.

Het hart heeft o.a. te maken met positieve levenskracht en hoe je met emoties omgaat. Het heeft invloed op het geheugen, het bewustzijn, denken en de slaap en dromen. De dunne darm zorgt voor helderheid; hierdoor kun je onderscheid maken tussen goed en kwaad.

In mei, juni, juli en augustus gaan we de meridianen van het hart, de dunne darm, de kringloop en de drievoudige verwarmer en de bijbehorende kenmerken nader bekijken.


De nazomer, het aarde element, gaan we in de maanden september en oktober behandelen. Het aarde element, de oogstperiode, heeft te maken met het lekker in je vel zitten, goed voor je zelf zorgen d.m.v. voeding. Dit betekent niet alleen de voeding die via het mondje naar binnen gaat, maar ook die voeding die je uit het denken haalt, je relaties, woonomgeving, vrijetijdsbesteding etc. De organen en meridianen die hierbij horen zijn de milt en de maag.

Het aarde element speelt een belangrijke rol in ons leven, want dit element verbindt het hele jaar door alle andere elementen met elkaar.

 


De herfst staat voor het loslaten, de blaadjes vallen van de bomen, ze laten ze los om in het volgend seizoen weer nieuw blad te kunnen vormen. Voor ons betekent dit dat we oude gedachten en patronen mogen loslaten, om in het voorjaar weer met nieuwe plannen naar buiten te komen. De Longmeridiaan is in november aan de beurt, met ademhaling, huidklachten, gewrichten van de armen en rugpijn. In december komt de dikke darm meridiaan in de belangstelling te staan, ook weer met het loslaten; op alle fronten.

 

 

 

 

terug naar boven